Kompot jabłkowy – nowy produkt na łódzkiej wodzie
Symbol Ziemi Łódzkiej – idealne połączenie łódzkiej wody głębinowej z sokiem tłoczonym z najlepszych jabłek z sadów regionu łódzkiego.

Na bazie łódzkiej wody głębinowej i 100 procentowego soku tłoczonego z najlepszych jabłek Ziemi Łódzkiej powstał produkt regionalny - napój jabłkowy pod nazwą „ŁÓDZKI KOMPOT". Współpracę przy jego wytwarzaniu rozpoczęły Łódzkie Wodociągi z lokalną firmą - Soki Regionalne.
–To miasto powstało dzięki wodzie. To ona napędzała włókienniczą Łódź. Teraz na łódzkiej wodzie powstał regionalny produkt, który trafi nie tylko do mieszkańców Łodzi, ale i całej Polski. Naszym nowym napojem owocowym wspieramy sadowników z województwa łódzkiego - twierdzi prezes ZWiK Romuald Bosakowski.
Napój „łódzki kompot" zawiera 20 procent soku tłoczonego z najlepszych jabłek z sadów województwa łódzkiego. Napój jest w 100 procentach naturalny, delikatnie pasteryzowany.
Idealane połączenie
Połączono w nim to co najlepsze w Łodzi i regionie: bogatą w minerały wodę z ujęć głębinowych ze 100 procentowym sokiem tłoczonym z mieszanki najlepszych gatunków jabłek z sadów województwa. Łódzki kompot nie tylko gasi pragnienie, ale przede wszystkim dodaje energii, zawiera witaminy oraz cenne dla organizmu minerały: wapń, magnez, potas. Nie ma grama konserwantów, nie jest dodatkowo słodzony, zawiera tylko cukry naturalnie występujące w soku z jabłek. Łódzki kompot dostępny jest już w łódzkich restauracjach, pubach i sklepach. Wkrótce będzie dostępny w całej Polsce.
Źródło i fot.: ZWiK Łódź