Partner serwisu
12 grudnia 2014

Kompot jabłkowy – nowy produkt na łódzkiej wodzie

Kategoria: Ciekawostki

Symbol Ziemi Łódzkiej – idealne połączenie łódzkiej wody głębinowej z sokiem tłoczonym z najlepszych jabłek z sadów regionu łódzkiego.

Kompot jabłkowy – nowy produkt na łódzkiej wodzie

Na bazie łódzkiej wody głębinowej i 100 procentowego soku tłoczonego z najlepszych jabłek Ziemi Łódzkiej powstał  produkt regionalny - napój  jabłkowy pod nazwą „ŁÓDZKI KOMPOT". Współpracę przy jego wytwarzaniu rozpoczęły Łódzkie Wodociągi z lokalną firmą - Soki Regionalne.

–To miasto powstało dzięki wodzie. To ona napędzała włókienniczą Łódź. Teraz na łódzkiej wodzie powstał regionalny produkt, który trafi nie tylko do mieszkańców Łodzi, ale i całej Polski.  Naszym nowym napojem owocowym wspieramy sadowników z województwa łódzkiego - twierdzi prezes ZWiK Romuald Bosakowski.

Napój „łódzki kompot" zawiera 20 procent soku tłoczonego z najlepszych jabłek z sadów  województwa łódzkiego. Napój jest w 100 procentach naturalny, delikatnie pasteryzowany.

Idealane połączenie

Połączono w nim to co najlepsze w Łodzi i regionie: bogatą w minerały wodę z ujęć głębinowych ze 100 procentowym sokiem tłoczonym z mieszanki najlepszych gatunków jabłek z sadów województwa. Łódzki kompot nie tylko gasi pragnienie, ale przede wszystkim dodaje energii, zawiera witaminy oraz cenne dla organizmu minerały: wapń, magnez, potas. Nie ma grama konserwantów, nie jest dodatkowo słodzony, zawiera tylko cukry naturalnie występujące w soku z jabłek. Łódzki kompot dostępny jest już w łódzkich restauracjach, pubach i sklepach.  Wkrótce będzie dostępny w całej Polsce.

Źródło i fot.: ZWiK Łódź

ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ